UVAŘENO: Jak správně na vařený kukuřičný klas.

3. září 2013 v 22:44 | Elliette |  Do It Yourself
Omlouvám se za předešlé problémy, z neznámého důvodu se mi obsah článku vymazal.

Zdaréc, kuchaříci!

Dnes mám pro vás zdravý a poměrně levný recept, který zvládne určitě naprosto každý. Jedná se o vařený kukuřičný klas. Jak na něj správně? To si povíme v článku. Pro porci takovou, aby nasytila, doporučuji klasy dva.

Počet porcí: 1
Doba přípravy: 20 - 40 minut.
Orientční cena: 50,-

Budeme potřebovat:
  • 2 kukuřičné klasy
  • vodu
  • sůl
  • máslo



Jak sehnat správný klas?
Ta jednodušší a dražší možnost je klas koupit. Nedoporučuji ty drahé, obvykle mražené. Mnohem raději si kupte kukuřici u zemědělce nebo využijte farmářských trhů. Pokud máte poblíž pole, jistě se nic nestane, když se z něho sva klasy ztratí. Jak utrhnout ten správný? Častá chyba je, že lidé trhají již přezrálé, otevřené žluté klasy. Klasy byste měli trhat v tzv. mléčné zralosti. To znamená, že klas ještě není otevřený a jsou na něm hnědé vlásky. Když odkryjete kousek slupky, měl by být klas světlý až do žluta, ne však úplně žlutý. Nelekejte se, klas zežloutne vařením.

Postup:
  1. Pokud nemáme ještě opracovaný klas, pak jej pečlivě oloupeme. Zvlášť velkou pečlivost věnujeme vláskům, aby nám při konzumaci nikde nezavazeli.
  2. Klasy vložíme do hrnce a zalejeme vodou tak, aby byli důkladně ponořeny. Vodu je lepší předem nesolit, mohli by klasy příliš stvrdnout.
  3. Vaříme asi 20 minut, samozřejmě průběžně kontrolujeme. Hotové klasy by měli být krásně žluté a měkké. Můžete si nožem odloupnout jedno či dvě zrnka, abyste to mohli posoudit.
  4. Hotové klasi podáváme se solí a máslem. Pro lepší konzumaci mžete využít párátka, doporučuji nějaká silná.
Dobrou chuť, Elliette. =)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 megiiiii megiiiii | Web | 4. září 2013 v 2:59 | Reagovat

Achjo, mnam tak dlouho jsem nemela vařenou kukuřici že potkat po cestě do školy stánek, tak si koupím hned dvě :( :D

2 lovestylefashion lovestylefashion | Web | 19. listopadu 2013 v 19:41 | Reagovat

Připomnělo mi to kukuřici z KFC, škoda že teď už na poli nic není :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama